söndag 11 november 2012

Himmel över Hassela


Santos har fått sitt namn efter sin bolivianske pappa som dog i en bilolycka. Mamma träffar en ny man och Santos får två småsystrar. Det blir ett nytt uppbrott för familjen och nu ska de flytta till Hassela där mamma funnit ännu en ny man. Santos bestämmer sig för att byta namn och skapa sig en ny identitet Han blir Kalle men det nya livet blir ingen "hit".

Mycket bråk i skolan, som Kalle oftast är orsak till, leder till otaliga träffar med kuratorer (som alltid bjuder på pepparkakor!), en bokstavsdiagnos och en rotlös tonårstillvaro. Han passar inte in i killgängen på skolan och kompisen Josef, med religösa föräldrar, visar sig vara porrfixerad.
När Kalle/Santos träffar Heidi i väntrummet hos kuratorn får han för första gågnen en riktigt nära vän, och han får allt varmare känslor för henne. Men de har träffats förut ska det visa sig, under omständigheter som Kalle helst vill glömma. Det kan sluta i katastrof. "Himmel över Hassela" av Viveca Sjögren är en stark berättelse om en kille mitt i värsta tonårskrisen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar