måndag 21 januari 2013

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet


Vem hade kunnat tro att fyra minuter kan förändra allt?
Idag borde vara en av de värsta dagarna i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon har missat sitt plan, sitter fast på flygplatsen och är försenad till sin pappas andra bröllop, som ska vara i London och inkluderar en framtida styvmor som Hadley aldrig ens träffat. Då träffar hon den perfekta killen i flygplatsens trånga vänthall. Han heter Oliver, han är från England, och han sitter i samma rad som hon.
En lång natt på planet passerar på ett ögonblick och Hadley och Oliver tappar bort varandra i kaoset på flygplatsen när de anländer. Under 24 timmar följer vi två främlingar som blir förälskade under den långa flygresan från New York till London, men kommer de någonsin träffas igen?
 Vi möter de komplicerade familjerelationerna som kan uppstå när allt inte blir som man tänkt och vi ser en sorg som är alldeles för stor för att hållas gömd men som ändå trycks ner under ytan.
I Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith kan klichéerna ibland avbyta varandra men det bygger endast på mysighetsfaktorn och känslorna flödar och det blir känslosamt på ett sätt som är omöjligt att motstå. Det är en lättläst bok som är både charmig, rolig och stundvis även allvarsam - en mysig blandning som gör detta till en underbar bok om andra chanser och den första kärleken.
Snabb och trevlig läsning!/Michaela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar